Brussel is de Europese hoofdstad van Europa. Het ontvangt jaarlijks een groot aantal bezoekers. Of het nu voor werk of gewoon voor toerisme is, ontdek of verblijf tijdens uw korte of lange reis.

Verblijf in een hotel in Brussel

Het hotel Le Steigenberger Wiltcher

Het hotel is ideaal gelegen in het hart van de Louizalaan, op minder dan 2,5 kilometer van de belangrijkste toeristische trekpleisters: Manneken Pis, de Grote Markt, de Europese wijk, het stadscentrum. Als onderdeel van het historische monument en de 5-sterrenkwaliteit van de accommodatie, wordt het beschouwd als het mooiste hotel in Brussel.

Er zijn bijna 250 kamers beschikbaar in het hotel, van superior kamers tot presidentiële en koninklijke suites. Alle kamers zijn uitgerust met de volgende voorzieningen:

 • minibar,
 • koffie fort,
 • Strijkijzer en strijkplank,
 • Nodig voor thee, koffie en infusies.

Of u nu voor zaken of voor toerisme reist, u zult niet teleurgesteld zijn over de diensten die door dit hotel worden aangeboden. Een uitstekend restaurant waar u de specialiteiten van de chef kunt ontdekken. Voor de luie mensen, geen paniek, er wordt een service en roomservice aangeboden. Het hotel kan vergaderingen of nationale evenementen organiseren, dus u dient ruim van tevoren te reserveren.

Wij nodigen u uit om voor het diner te genieten van een heerlijke cocktail in de hotelbar. Voor sigarenliefhebbers staat een lounge met de naam Davidoff tot uw beschikking. Zolang het weer het toelaat, kunt u van 11.00 tot 23.00 uur uitrusten op het terras van de binnenplaats van het hotel.

Het hotel heeft ook een wellnessruimte met een spa en à-la-cartebehandelingen en een toeslag.

Het Amigo-hotel

Een ontmoeting tussen kunst, geschiedenis en cultuur vormt het hart van dit emblematische hotel in Brussel. Het hotel ligt op een steenworp afstand van de Grote Markt en biedt eersteklas service. Je kan er de werken bewonderen van grote Belgische kunstenaars zoals Magritte. Ongeveer 200 kamers met verschillende afwerkingen zijn beschikbaar in het hotel, van klassieke kamers tot 3 verschillende “signature” suites: Kuifje Suite, Magritte Suite, Grand Place Suite.

Zoals in alle hotels kun je in bar A ontspannen, dansen waar je kunt genieten van cocktails op een achtergrond van livemuziek. U zult een onbetwistbare passage moeten maken in restaurant Bocconi. Echte traditionele Italiaanse keuken door chef-kok Fulvio Pierangelini. Dit restaurant is geclassificeerd als de beste Italiaan van Brussel.

Pillow Hotel

Het Pillows City Hotel Brussels Centre is ideaal gelegen in een Brusselse omgeving. Eigentijds hotel zeer goed geplaatst. Met het locatiegedeelte kunt u de meeste van uw uitstapjes te voet maken. Behouden van de stedelijke menigte, en meer intiem, zult u gecharmeerd zijn door zijn gezellige kant. Met bijna 70 kamers en suites, de ene nog moderner dan de andere, biedt het kussenhotel maximaal comfort, ongeacht het kamertype.

Alle kamers zijn uitgerust met:

 • Badkamer met douche en toilet
 • Smart HD-tv
 • airco
 • Nespresso koffie- en theemaker
 • Draadloze
 • Kamerjas en pantoffels

In de Living Bar & Cafe kun je de hele dag door terecht voor een hapje en een drankje. Een perfecte plek om te ontspannen na een lange dag. Om nog beter aan uw verwachtingen te voldoen, biedt hotel Pillows 3 aanbiedingen: Het Herfstpakket, het Familiepakket, het verblijfsbezoek.

Voor een langer verblijf raden wij u aan een appartement te huren.

Appartementsverhuur

Appartement verhuur op korte termijn


Als u een paar dagen in Brussel moet aankomen lachend om de onpersoonlijkheid van het hotel, kunt u kiezen voor de locatie van een kortlopend appartement. Sites zijn gespecialiseerd, een ruime keuze volgens uw wensen zal u op de site worden voorgesteld. De reservering is gemaakt in een paar klikken na het deponeren van een borg. Pas echter op voor enkele frauduleuze sites die u wonderen beloven en bij aankomst realiseert u zich dat het appartement niet bestaat. Wees voorzichtig, want er wordt geen bezoek gebracht vóór betaling.

Appartement verhuur op lange termijn


Voor de lange termijn kunt u ervoor kiezen om een ​​appartement te huren. Afhankelijk van het weer kunt u uw accommodatie niet vinden, u kunt professionals inschakelen. Veel makelaars staan ​​tot uw beschikking om u te helpen bij uw onderzoek.

 • nabijheid van uw werk;
 • lokale scholen;
 • lokale winkels en vervoer;
 • buurtleven.

Je moet ook een budget bepalen, dat is namelijk bepalend voor je keuze. Als je eenmaal een paar bezoeken hebt gebracht en je appartement hebt rondgegooid, blijven er nog een paar administratieve formaliteiten over:

De studie van uw dossier door de eigenaar

Als u via een makelaarskantoor gaat, is het de laatste die ervoor zorgt, zelfs als de wet geen discriminatie oplegt aan de huur van de hoofdverblijfplaats, is het in werkelijkheid soms heel anders.

Huurwaarborg

Zodra uw woonruimte is gevonden, dient u een huurgarantie af te sluiten. Deze huurwaarborg staat gelijk aan 3 maanden huur en dient als waarborg voor de verhuurder in geval van verslechtering van zijn woonruimte.

Hoewel niet wettelijk verplicht, blijft het toch verplicht in alle huurovereenkomsten.

U heeft verschillende mogelijkheden om uw huurgarantie in te stellen:

 • De bankwaarborg bij een bank.

Dit proces duurt vaak lang (ongeveer 3 weken vanaf het eerste gesprek bij de bank tot het verkrijgen van uw Garantie). De bank garandeert u tot uw huur, u heeft 3 jaar om de bankwaarborg aan te vullen.

 • Huurwaarborg op een individuele rekening

Het bedrag van de huurwaarborg stort u op een individuele rekening bij de bank. Dit bedrag blijft “opgesloten” zolang uw borg loopt om de verhuurder te beschermen tegen een wanbetaling van uw kant.

En deze oplossing is niet alleen lang, maar vereist ook dat je 2 tot 3 maanden (voor Vlaanderen) huur immobiliseert. Houd er rekening mee dat u op de dag dat u van accommodatie wilt veranderen, een huurgarantie moet herstellen die is vrijgegeven voordat de uwe soite is. Dit kan oplopen tot 6 maanden huur in afgesloten geld voor huurgaranties.

 • De huurwaarborg online

Deze innovatieve oplossing blijft tot nu toe de snelste en minst beperkende.

De site garantie.be biedt een online huurwaarborg. In een paar klikken verkrijgt u het akkoord van garantie.be om voor u borg te staan. Het principe is eenvoudig, afhankelijk van de hoogte van uw huurwaarborg wordt er een percentage van uw rekening afgeschreven en draagt ​​Garantie.be het risico voor u. De studie van uw dossier gebeurt overdag, uw verhuurder ontvangt het garantiebewijs en enkele uren.

De stand van zaken bij binnenkomst

De inventarisatie van toegangspunten is systematisch en wordt doorgaans uitgevoerd door een deskundige. De kosten worden gedeeld tussen de verhuurder en jou. En bij twijfel kunt u uw eigen deskundige aanwijzen, maar de kosten zijn voor uw rekening.

Het is absoluut noodzakelijk om de inventaris van de armaturen die u ontvangt te controleren, u kunt 15 dagen de deskundige aangeven dat u het niet eens bent op bepaalde punten, of dingen toevoegen die niet zijn genoemd.