Boek met 5% korting!
Monty Design Hotel
image

Boek met 5% korting!

Vul PROMO5 en ontvang direct 5% korting op ons beste tarief!

 

  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Ons Hotel

Alhoewel Brussel bekend staat als een centrum van Design, bestaat er niet echt een Design museum waar men de grote klassiekers van de laatste 50 jaar kan gaan bekijken. Gelukkig is er het Monty Small Design Hotel met zijn 18 erenoveerde kamers. In dit kleine boetiek hotel vindt men een collectie van de fijnste en meeste interessante design creaties verdeeld over dekamers en de salons, een echte must voor de Design liefhebbers!

Dit Herenhuis uit de jaren 30, gelegen in een exclusieve residentiële buurt op een boogscheut van het stadscentrum, werd met liefde gerestaureerd met een zeer duidelijke inspiratie van het hedendaags design. Het algemene idee was een zeer duidelijk hedendaags interieur te creëren maar zonder de oude atmosfeer uit het oog te verliezen.

De Belgische architect en interieur ontwerpen Thierry Hens ontwierp een receptie die meer weg heeft van een privé woning dan van een hotel: een volledig open balie zonder barrière tussen personeel en klant. Het salon is gemeubleerd met design klassiekers zoals een ‘Charles Eames rocking chair’ en ‘Ingo Maurer’ belichting. De ontbijtzaal heeft één grote tafel rond dewelke de gasten zich s’morgens in een table d’hôte concept terug vinden onder de fantastische Campari Light lampen. In de kamers vindt men ook Cubo glass televisie’s van Marco Bellini, Louis Ghost stoelen en la Bohême tabourets van Philip Starck .

Het interieur is een combinatie van donkergrijze muren en felrode trappen en deuren. De half doorzichtige gordijnen zijn eveneens bloedrood en scheppen een surrealistische atmosfeer in de kamers.

De surrealistische gevoel start trouwens al aan de straat waar de gasten verwelkomd worden door – wat anders – een vuurrode koe, een souvenier van de erg populaire Art on Cows tentoonstelling in 2003, het jaar van de lancering van het nieuwe “Monty”.

Het Monty Small Design Hotel is één van de eerste boetiek hotels in de Belgische Hoofdstad date en zeer gepersonaliseerde verwelkoming geeft aan zijn gasten zonder daarbij de vereiste diensten te vergeten die de hedendaagse welgeïnformeerde reiziger zoekt in een hotel.

De 18 comfortable kamers hebben allemaal een badkamer met douche of bad, een verwarmde handdoek rail, een directe telefoonlijn met gratis Wifi internet verbinding, design meubelen, kabeltelevisie en mini-bar.

Alle gasten kunnen tijdens hun ganse verblijf gratis koffie en thee drinken of bestellen van een kleine selectie soft drinks in de Lounge. In deze Lounge staat eveneens een business desk met computer en gratis internet verbinding ; het ganse hotel heeft gratis WIFI internet toegang.

Met zijn klassieke gevel, het totale design interieur en het familiale onthaal is het Monty Small Design Hotel een perfect voorbeeld van een nieuw ras hotels dat populair is bij de business reiziger die een meer persoonlijk onthaal zoekt en de leisure reiziger die een ongewone ervaring zoekt aan leuke prijsjes.

Het Monty Small Design Hotel is zeker een must voor de hippe reiziger met een oog voor het ongewone!